Blogger Widgets
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015


 Αγαπητοί γονείς,
όπως γνωρίζετε και από τη σχετική αφίσα που υπάρχει στο σχολείο μας, συμμετέχουμε και εμείς στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί με την αποστολή, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στη μεγάλη γιορτή της ανακύκλωσης.
Ο σκοπός της εμπλοκής μας δεν είναι τόσο το βραβείο, όσο να μπορέσουμε να μάθουμε στα παιδιά μας να ανακυκλώνουν και μέσα από αυτά και εμείς οι ίδιοι.

Οι συσκευασίες που ανακυκλώνουμε είναι πρωτίστως καθαρές και αυτές είναι :

1. πλαστικά μπουκάλια (νερού, αναψυκτικών, κρασιών, γάλατος). 

2. κουτιά αλουμινίου (μπύρας, αναψυκτικών).


3. γυάλινα μπουκάλια (νερού, μπύρας, αναψυκτικών).


Η συλλογή των ανακυκλώσιμων αυτών πραγμάτων γίνετε μέσα στο χώρο του σχολείου σε κάδους, γιαυτό και σας παρακαλούμε να ξεβγάζεται με νερό πρώτα αυτά τα υλικά γιατί η δυσοσμία είναι μεγάλη.

Εκτός από τα παιδιά που το βλέπουν σαν παιχνίδι ή ίσως στοχεύουν στα δώρα, είναι καλό να μας αφυπνίσει όλους και να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε από το περιβάλλον. Υπάρχουν ολόκληρες πόλεις οι οποίες παράγουν θερμότητα για τους κατοίκους τους και κάνουν εισαγωγές εκατομμυρίων τόνων σκουπιδιών από γειτονικές χώρες για τις ανάγκες αυτές.
Δυστυχώς στην Ελλάδα μας αυτά όλα είναι μακρινά όνειρα, αλλά χωρίς αυτά τα όνειρα δεν θα είχαμε κανένα ενδιαφέρον για το αύριο και κυρίως για το αύριο των Παιδιών μας.
Ας ξεκινήσουμε εμείς να αλλάζουμε την Ελλάδα, μην περιμένουμε τους άλλους.......

Επίσης εδώ και πάρα πολύ καιρό μαζεύουμε και πλαστικά καπάκια, τα οποία σε συνεργασία με άλλα σχολεία της περιοχής μας πηγαίνουν στο σκοπό που όλοι γνωρίζουμε, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.