Blogger Widgets
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Νίκαια, 24/1/2014

   Αγαπητοί γονείς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια νέα προσπάθεια που ξεκινά σιγά σιγά, η οποία όμως για να έχει επιτυχία θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους μας.
   Γνωρίζουμε όλοι μας το μέγεθος της ρύπανσης που μπορεί να προκαλέσει 1 λίτρο καμένο-χρησιμοποιημένο λάδι το οποίο όταν το αδειάσουμε στο νεροχύτη θα καταλήξει είτε στη θάλασσα είτε στους υδροφόρους ορίζοντες ρυπαίνοντας τα, όπως επίσης και για τα πλαστικά δοχεία τα οποία χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια για να λιώσουν. 
  Στα πλαίσια της συμμετοχής των παιδιών μας και της ενημέρωσης τους για τους κινδύνους της ρύπανσης, δημιουργήθηκε η ιδέα να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης στο σχολείο μας του οποίου η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από τη συμμετοχή όσων το δυνατόν περισσότερων από εμάς. Ευαισθητοποιώντας τα παιδιά μας, προτρέποντάς τα να ανακυκλώνουν, βοηθάμε κι εμείς στην επιβίωσή τους και βελτιώνουμε τη ποιότητα της ζωής τους στο μέλλον.
   Η σκέψη μας έχει ως εξής:
Α)  Θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να τοποθετήσουμε ειδικό κάδο εντός του συλλόγου για τη συλλογή χρησιμοποιημένου Λαδιού. Αυτό θα λειτουργήσει ανταποδοτικά προς το σχολείο μας εξασφαλίζοντας καθαριστικά και χαρτικά είδη, δίνοντας την ευκαιρία στο σχολείο να χρησιμοποιήσει αλλού αυτά τα χρήματα.
Β)  Σε συνεργασία με το 6ο & 8ο δημοτικό σχολείο Κορυδαλλού συνεχίζουμε να μαζεύουμε καπάκια από πλαστικά μπουκάλια για να βοηθήσουμε στην αγορά ενός παιδικού αναπηρικού αμαξιδίου. Υπάρχουν πολλές ιστορίες για το θέμα της ανακύκλωσης καπακιών. Η αλήθεια είναι ότι η αξία 1 τόνου καπακιών αποδίδει 180ευρώ ποσό που καλύπτει την αξία ενός αναπηρικού αμαξιδίου.
   Θεωρούμε πως υποχρέωση όλων μας είναι να αγκαλιάσουμε αυτές τις προσπάθειες για το καλό όλων μας και ακόμα περισσότερο να προτρέψουμε τα παιδιά μας να κινητοποιήσουν γνωστούς και φίλους να συμμετάσχουν.
  Ας τους προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε.
Για το Δ.Σ.
                                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΜΠΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ