Blogger Widgets
Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου Νικαίας

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Νίκαια 31 Δεκεμβρίου 2014

Αγαπητοί γονείς, 
         Θα θέλαμε να κάνουμε έναν μικρό απολογισμό για τη Χρονιά που πέρασε, για τις εκδηλώσεις, τις εργασίες και για ότι ακόμα έγινε όχι μόνο υπό το φως των προβολέων αλλά και πίσω από τις <<κάμερες>>.
         Η χρονιά μας ξεκίνησε με ένα πολύ σοβαρό ραντεβού, ήταν Ιανουάριος του 2014, όταν οι κυρίες του συλλόγου μας έκλεισαν ραντεβού με τον Δήμαρχο για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για προβλήματα που υπήρχαν στο σχολείο μας. Ακολούθησε τα ραντεβού των κυρίων με τον Αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, ο οποίος ενημερώθηκε για τις ανάγκες και τα προβλήματα.
         Ποια προβλήματα υπήρχαν; 
         Πολλά!!! 
  • Την ανακατασκευή των τουαλετών του σχολείου, των οποίων η κατάσταση χειροτέρευε μέρα με την ημέρα, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στα παιδιά και κυρίως στα πρωτάκια μας.
  • Οι τζαμαρίες από τα 2 κλιμακοστάσια. Σάπια σίδερα, όπου σε κάθε μπόρα τα νερά κατέβαιναν τα σκαλιά.
  • Οι πράσινοι πίνακες, καλές οι κιμωλίες έτσι μάθαμε όλοι γράμματα αλλά η ζωή πάει μπροστά, οι εξελίξεις των συστημάτων και τις τεχνολογίας είναι ραγδαίες και εμείς έπρεπε να γράφουμε ακόμα με κιμωλία.
  • Το γήπεδο βόλεϊ, το οποίο θέλαμε να στρώσουμε με το κατάλληλο υλικό για να μην έχουμε τραυματισμούς.
  • Η ηχητική εγκατάσταση του σχολείου μας, για τις εκδηλώσεις και τις γιορτές που γίνονται στο σχολείο μας.  
  • Την ταμπέλα του σχολείου μας για να την φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά και την κυρία των εικαστικών 
  • Το πάρκινγκ του σχολείου και το κλείσιμο του πεζοδρόμου.

Οι ανάγκες πολλές, κοστοβόρες και περίπλοκες. Ιεραρχώντας λοιπόν τα προβλήματα ξεκίνησε η πίεση προς όλες τις υπηρεσίες, γραφεία κλπ. Όλα τα προβλήματα σημαντικά, όλες οι ανάγκες άμεσες. Τα χαρτιά και οι αιτήσεις από τη διεύθυνση του σχολείου μας συνόδευαν τις κινήσεις του συλλόγου. Όλοι μαζί λοιπόν σαν μια γροθιά, ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις. 
          Το πρώτο πράγμα που ξεκίνησε να διορθώνετε ήταν τα 2 κλιμακοστάσια, ξεκίνησαν πριν από το Πάσχα και τελείωσαν μετά. Περισσότερο φως, καλύτερη στεγανότητα ( χρειάζονται κάποιες βελτιώσεις ), μεγαλύτερη ασφάλεια.
          Οι λευκοί πίνακες για μαρκαδόρους, έφτασαν και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να μπουν στη θέση τους. Πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2014-2015, τοποθετήθηκαν και πλέον μπορούν οι Δάσκαλοι και οι μαθητές να γράφουν χωρίς να αναπνέουν σκόνες από τις κιμωλίες.
          Η ταμπέλα έμεινε πίσω, δεν υπήρχε χρόνος για το καλαθοφόρο του δήμου να έρθει, τώρα που υπάρχει χρόνος δεν υπάρχει οδηγός!!!
          Η ηχητική εγκατάσταση περιμένει υπομονετικά και μάλλον το 2015 θα είναι η χρονιά της.
          Το στρώσιμο του γηπέδου βόλεϊ μετά από συζητήσεις, προτάσεις και προβληματισμούς για το κόστος του, πάρθηκε η απόφαση φέτος να μην γίνει και να μεταφερθεί στο γήπεδο του Μπάσκετ, εξοικονομώντας έτσι χρήματα, για να χρηματοδοτηθεί η ανακατασκευή των τουαλετών. Έτσι και έγινε αυτή ήταν η πιο σωστή απόφαση, η μεγάλη ανάγκη ήταν οι τουαλέτες και όχι το βόλεϊ.
          Οι τουαλέτες ξεκίνησαν λοιπόν μέσα στο 2014 και θα τελειώσουν το 2015. Οι μάστορες δουλεύουν ακόμα και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.
          Μεγάλο πρόβλημα για την ασφάλεια των μαθητών, τα αυτοκίνητα πάνω στον πεζόδρομο και η δυσκολία πρόσβασης αλλά και της ασφάλειας των μαθητών κατά τη διάρκεια προσέλευσης και αποχώρησης τους. Έπρεπε να μπει σε λειτουργία το Πάρκινγκ του σχολείου για να μπορέσουν οι δάσκαλοι να βάζουν τα αυτοκίνητα τους, δημιουργώντας πλέον τις προϋποθέσεις να κλείσει ο πεζόδρομος με μπάρες, έτσι και έγινε βρέθηκαν τα σχέδια, επιβεβαιώσαμε τα αυτονόητα για το πάρκινγκ και παράλληλα έκλεισε και ο πεζόδρομος.

          Αυτά και ίσως κάποια ακόμα που έγιναν, μικρά αλλά όχι ασήμαντα, πραγματώθηκαν στο σχολείο μας το 2014. Όλα αυτά αφορούν τις κατασκευές και τις επιδιορθώσεις που χρειαζόντουσαν να γίνουν στο σχολείο μας. 
          Σε αυτόν τον απολογισμό δεν θα αναφέρουμε τις εκδηλώσεις που προσπάθησε και έκανε ή συνέβαλε ο σύλλογος στην πραγματοποίηση τους μια και αυτό αποτελεί ας πούμε υποχρέωση μας.
          Τις επόμενες μέρες θα αναφερθούμε και σε όλους αυτούς που ήταν εκεί κοντά μας βοηθώντας το σύλλογο να ικανοποιήσει ανάγκες των μαθητών του σχολείου μας.

          Κλείνοντας να σας ευχηθούμε 
Χρόνια Καλά και Καλή Χρονιά με Υγεία για όλο τον κόσμο

2015

 


Καλή Χρονιά 

Ευτυχισμένο και Υγιές

το 

2015 


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Μαθαίνω Παίζοντας 

Το πρόγραμμα συνεχίζετε και εμπλουτίζετε. 
Σήμερα ήρθαν στο σχολείο και τα τέρματα που θα χρησιμοποιούν οι γυμναστές για να εμπλουτίσουν τις δραστηριότητες που γίνονται κάθε Σάββατο στο σχολείο μας.
Εσείς θα συνεχίσετε να κρατάτε τα παιδιά σας στο σπίτι μπροστά στην τηλεόραση ή στο κομπιούτερ;

Νίκαια 13 Δεκεμβρίου 2014

αθλητικές δραστηριότητες
θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι πλέον οι δραστηριότητες του Μπάσκετ και του Ποδοσφαίρου θα γίνονται υπό το ΦΩΣ των προβολέων. 
ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ

Το Βόλεϊ θα ξεκινήσει την νέα χρονιά, όταν θα είμαστε έτοιμοι θα σας ενημερώσουμε. Η μέρα διεξαγωγής του θα είναι η Παρασκευή και από τις 16:15 έως τις 18:00 σε 2 τμήματα (μικρά-μεγάλα). φυσικά στον καινούργιο χώρο που τοποθετήθηκαν οι στύλοι με φιλέ και φως φυσικά.

Το Πινγκ Πονγκ και το Χάντμπολ λόγο μικρής συμμετοχής παιδιών δεν μπορούν να γίνουν.

Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσουμε.

Έλεγχοι Προόδου

την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014 
και από τις 13:15μμ θα δοθούν οι έλεγχοι προόδου για το πρώτο 3μηνο.



Σάββατο 13 Δεκεμβρίου

Οι μέρες πλησιάζουν και οι ετοιμασίες δεν σταματούν.
Περιμένουμε όλους τους γονείς να φέρουν πράγματα. Οι δημιουργίες των Δασκάλων μας και οι εμπνεύσεις των μαμάδων και των μπαμπάδων που πέρασαν αυτά τα δύο Σάββατα από το σχολείο μας και έβαψαν στολίδια για το Bazzar θα σας περιμένουν από την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας.